The Medics House Design by AR Design Studio

The Medics House Design by AR Design Studio. Commissioned by a pair of Winchester based Doctors; Your Medics House Design is the latest off shoot project by AR Design and style Studio.

Upon the appearance of their new baby little girl, the need for additional household space meant that your client’s existing 1950s about three bed house much needed extending. The simple called for two added bedrooms upstairs as well as a large open-plan family place with light, landscapes and access to the lovely garden at very beginning.

AR Design Studio’s solution ended up being create a large smokey barbecue grilling grey living field at ground level which has a full height hard opening elevation on the garden. A wooden clad sleeping pod can be perched above to start with floor level giving the additional bedrooms.

In ground floor level your extension contains a electricity, WC, kitchen, dining room along with lounge area, fixed with 3 significant eco-friendly sliding glass cells creating an undamaged view of the garden. Your flush threshold along with continuous floor floor enhance this hitting the ground with the garden by allowing the inner space to flow flawlessly out into it in warmer days.

Your Medics House Design walls are constructed from tremendous insulated block along with oversized insulated oral cavaties ensuring a very thermally productive envelope. Large solid glass panels on the sides allow imprint light to enter serious into the plan in the space. The structure can be hidden in purposefully placed fins that will suggest living areas and specific zones within the open-plan space.

In the, the western crimson cedar clad supplement consists of a generous bedroom with a separate attire area and one more complex bedroom. This second box is also made in timber, making it possible for a light weight composition that reduces the requirement of unsightly columns below. The construction contains around 250mm of insulation which in turn AR felt was critical at the upper level. This strategy to construction has also been carried through in the over insulated single-ply top.

The fenestration was settled as a series of verticals that will celebrate the detail of the walls which has a combination of recessed and remove frameless windows. The complete composition was depending the ancient Greek idea of the ‘Golden Section’ in order to give you a well-balanced and proportioned rear level. Please check out the Medics House Design photo gallery below.

Comments