Jamberoo Farm House Design by Casey Brown Architecture

Jamberoo Farm House Design. Located on the edge of the particular coastal escarpment south regarding Sydney, the site loves beautiful views regarding rolling green slopes and a distant vista to the sea. The particular clients brief wanted a new country dwelling with private invitee accommodation and large engaging areas. A microclimate regarding heavy rains, robust winds and american sun had to be resolved, coupled with the need for the newest works to sit pleasantly within the established persona of a complex regarding existing buildings.

The style of Farm House Design provides a new family members house in the N . West corner with this farm complex classified by existing vernacular properties including an old milk, barns, sheds and cottage configured around a historical Morton Bay Fig tree. A few gabled pavilions connected through a breezeway develop a series of framed opinions through the building. Opinions to the North, Western side as well as the central courtyard south are captured although creating a series of exclusive spaces and a huge communal living/dining/kitchen. Carefully built to add a contemporary level of history for the place, the new constructing responds in shape, level and proportion for the immediate surroundings.

External materials of Farm House Design are usually taken from the existing properties pallet but given an up to date interpretation and include neighborhood field stone, top to bottom Blackbutt lining boards together with cover battens left normal to fade with a grey colour and also Colorbond roofs. Internally, Blackbutt surfaces, wall and threshold linings reinforce a solid timber character. The key pavilion features a dramatic house of worship ceiling with subjected recycled hardwood hardwood posts, paired rafters and also scissor trusses. Gradually, the pavilion will become wider and higher on the North giving the particular living area spectacular opinions of the surrounding landscaping and coast inside the distance. The scullery powering the open kitchen is created as a low threshold room within the principal pavilion. Large timber moving doors open up your house to a wide cover curved veranda for the North West.

Comments