Yin-Yang House Design by Brooks + Scarpa

Yin-Yang House Design by Brooks + Scarpa

The Yin-Yang Home is just one-home inside a quiet Venice, CA neighborhood. The look objective was to produce a space for any large and growing family with several children, which may produce a calm, relaxed and arranged atmosphere that stresses public family space. The house is also designed to function as a spot to entertain along with a welcoming space for teens because they seek social space with buddies.

Yin-Yang House Design by Brooks + Scarpa

The tensions from the house’s exterior are subtly underscored with a 12-inch steel band that hews near to, but may increases above or falls underneath the floor type of the 2nd floor – a continuing loop moving inside and outside just like a pen that’s never lifted in the page, but stands for the intent to spatially weave together like a single space the inside using the outdoors space.

The house is organized around a number of courtyards along with other outside spaces that integrate using the interior of the home. Facing the road the home seems to become solid. However, behind the steel doors is really a courtyard, which discloses the indoor-outside character of the home behind the solid exterior. In the entry courtyard, the whole space towards the rear garden wall is visible the very first clue from the home’s spatial link between inside and outside. These spaces are equipped for entertainment, and also the 50 feet sliding clear glass door towards the family room improves the harmonic relationship from the primary room, permitting the proprietors for hosting many visitors with no sense of being overburdened.

Photo: John Linden – Architect: Brooks + Scarpa

Comments