Fioravanti Poolhouse Design by MDU Architects

Fioravanti Poolhouse Design by MDU Architects

The area: a great deal having a fine view situated within the Bisenzio river’s valley the landscape is really a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed through terracings with stone walls. The work aims a quiet insertion inside this landscape. The swimming pool is positioned around the greater degree of all, an important water surface stretching for the garden and also the landscape and contained with a half-immersed frame of cardoso marble. A path of the identical marble results in the swimming pool-house.

Fioravanti Poolhouse Design by MDU Architects

Your building exploits the present slope taking the type of a stone terracing placed in the same degree of the swimming pool. Its northern border front, opposite towards the pool, includes a number of stone blocks, based on the traditional terracings stone walls and developing a counterpoint for an adjacent small wooded area. An ethereal volume “leans” around the stone blocks: it’s created with a copper roof based on a frame of slim iron support beams and it is created like a contemporary interpretation from the barn typology. It consists of an adequate living space from the pool and also the landscape through completely glazed walls with iron frames.

Photography: Pietro Savorelli – Architects: MDU Architects

Comments