Cosgriff House Design by Christopher Polly Architect

Cosgriff House Design by Christopher Polly Architect

The work maintains its original envelope included in its environment, economic and planning values. A considerable lower ground living volume is sensitively placed underneath the original fabric to harness the autumn within the site for the rear, stretching deeply underneath the existing dwelling and outwards for the garden to change it – while a recrafted rear first floor above enfolds the present rhythm of front rooms within the new lower ground below.

Cosgriff House Design by Christopher Polly Architect

Both levels pay a decently-sized lightweight addition which extrapolates existing wall alignments, gutter levels and attaching wall levels – that at the same time, stretches and subverts existing geometries to provide an construed shown slice from the original vernacular form connected to the maintained rear fabric. An eccentric roof form extrapolates the initial southern roof plane to mitigate adjacent impacts – lifting to light and tree sights towards the east, whilst folding upwards for use of northern light and sky via a sole fire-ranked window across the boundary.

Comments