Parry Sound Remodelling by Altius Architecture

Parry Sound Remodelling by Altius Architecture

Initially constructed in 1970s, the remodelling of this 3000 sq . ft . semi-circle floor plan can be found at a uncovered granitic escarpment and extends in the direction of an increased view of the gorgeous Georgian Bay. The expansive individual story plan structures sights of the bay by using an large quantity of  patio doors and south facing windows across the complete lakeside facade. A circular studying space centers the design abutting a 3 sided interior fire place developing a central center point around the main floor.

Parry Sound Remodelling by Altius Architecture

This complete remodelling left a large number of area layouts intact, but incorporated the ablation of most interior areas. The formerly encased kitchen was reconstructed to include a contemporary open concept layout readily hooking up a breakfast retreat, dining room and pantry area.

The authentic fireplace was eliminated to enable for the set up of a 3 sided replacement with a definite surround and backlit cabinets to determine the open concept living rooms, dining room and kitchen area, while supplying a warm glow to any or all areas of the primary residing quarters. The main bedroom and ensuite are properly found at the end of the bed room wing for privateness.

Architects: Altius Architecture
Photography: Jonathan Savoie

Comments