OLS House Design by J. Mayer H. Architects

OLS House Design by J. Mayer H. Architects

The new residence is on the stretch of land near Stuttgart, on the hillside with a large look at the area. The owners desired a brand new residence that might provide this look at to life even within the constructing. The property is in a household area with traditional advancements, many of which day from the 1960s.

The newest, 4-person family house is split into an increased ground floor with access area, spa and utility room, and a 2nd floor by having an open, streaming layout comprising the dining, living and kitchen areas. Full-height double glazed supplies a free look at the valley and patio overlooking the garde space. Upper level would be the sleeping places, dressing areas as well as bathrooms. The central design component is a sculptural stairway that attaches the 3 levels.

OLS House Design by J. Mayer H. Architects

The home was built as a strengthened concrete development. The fakeness is made up of one heat-insulating substance system as well as a  glass facade and aluminum. Slats and anti-glare sheets provide incorporated sun-protection, safeguarding it towards heat. Each of the light-weight partition walls on the inside are constructed with sheetrock. The ground is a smooth layer of screed. The rooftop with the deep, recessed veranda was built with pre-weathered zinc dish cladding and is installed with solar power panels.

Comments